2016. szeptember 20., kedd

Őszi szüret a kertben

A szeptember hónap nagyon kedves a Tomori Iskolakert számára, ugyanis az évközben nevelgetett zöldségek nagyrészét ekkor kóstolhatják meg a kis kertészek.

A paradicsom, a paprika, a cékla és a karalábé igazán jó csemegének bizonyult gyomlálás után. A csütörtök délutánonként az iskolakertbe látogató gyerekek megtapasztalhatják, hogy mennyire jó érzés azt az élelmiszert fogyasztani, amit helyben, a saját kezünkkel termesztettünk. A bő termésnek hála október közepéig biztosan lesz mindig megmosott és felaprított nyers zöldség a falatozótálkában.
A letermett zöldségek ágyásait az elkövetkező foglalkozások alkalmával be fogjuk vetni mustárral, amely igen kiváló zöldtrágyanövény. A kikelő mustár egyrészt hatalmas zöld leveleivel színesíti a kert ágyásait, másrészt gyökereinek köszönhetően nem hagyja összetömörödni a talajt. Amint a téli fagyok elfonnyasztják a leveleket, beforgatjuk azt a talajba, ezzel növelve az ágyások szerves anyag tartalmát.

A mustármag, valamint az őszi talajjavítási munkálatokhoz szükséges egyéb anyagok beszerzését az Anthropolis Egyesület támogatta.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése