2016. március 19., szombat

Megújult a TomoriKert

Megjött a tavasz, zöldül az élet, kibújtak a magaságyások az iskolakertünkben: 14 db nagyon nagy faláda érkezett hozzánk, amit termőfölddel töltöttünk meg. A magaságyások közti utakat faaprítékkal szórtuk le, valamint rengeteg növénnyel gazdagítottuk a hátsó kerítés melletti földrészt. A fejlesztésekhez az Iskolakertekért Alapítvány pályázata biztosította az anyagi forrást. Ajándékba kaptunk egy melegágyat is, ahol a palántákat nevelhetjük majd ki a gyerekekkel. A projektet a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatta. A kivitelezést a Parkfenntartó Kft. végezte.

A korai zöldségnövények magjai a következő hetekben elfoglalják helyüket a magaságyásokban. A kerti beruházás lehetővé teszi, hogy a majdani termést elfogyasszák a gyerekek. Nagy dolog ez, hiszen minden, ami megterem a kicserélt egészséges földben, a kicsi kertészeink munkájának az eredménye.
Az iskolaudvar hátsó része is megújult, a kerítések mentén közel 100 cserép őshonos bokrot ültettünk el: som, galagonya, mogyoró, hortenzia, kecskerágó, bangita, bazsarózsa, téli jázmin, pompás varjúháj, aranyvessző, trombita folyondár, rózsalonc és még néhány...

A tavaly ültetett gyümölcsfák (2 alma és 2 cseresznye a jelenlegi 2 és 3. évfolyam gondozásában) és a kinti órák tartására alkalmas padok, asztalok területével együtt már majdnem 1000 négyzetméteren fekszik az iskolakert, ezzel színesítve az iskolai mindennapokat. A kerti foglalkozások az idei félévben februártól májusig tartanak a 4., 5. és a 6. évfolyamosok számára, akik nagy lelkesedéssel kezdtek hozzá a szezonnak a zöldség- és fűszernövény ágyások megtervezésével.

Márciustól irány a kert, a szabad levegő, a kétkezi tevékenység, a fizikum használata, ami minden gyerkőcre üdítően hat az osztálytermi órák mellett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése