2015. október 20., kedd

Szezonzárás a TomoriKertbenAz októberi foglalkozások a betakarítás jegyében zajlottak. Sokféle gabona érett be a kertünkben: búza, zab, árpa, tönke, tönköly, alakor, köles. 

Ezeket kiszemeztük és eltettük magnak jövő tavaszra, készítettünk belőle türelemjátékot az alsósok részére és szórunk belőle a madaraknak télen. A szalmaszálakat sem dobtuk el, ezekből karácsonyi díszeket varázsolnak majd a gyerekek. A zöldségtermés is sokszínű volt, amit szeptember-október során gyűjtöttünk be: cukkini, patisszon, mindenféle tök, sárgarépa, burgonya, cékla, karalábé, káposzta-félék. Felsorolni is alig lehet. Ezeket is rendhagyó módon dolgoztuk fel: zöldségszobrokat és halloween töklámpásokat készített az osztályok.
A betakarítással, az epertövek ritkításával, a kert és a Madarász utca felőli bokros sáv rendbetételével zártuk az őszi időszakot. 
Iskolánk csatlakozott az Iskolakert-hálózathoz, és október 16-i foglalkozásunkat meglátogatta egy másik hálózati tagintézmény, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola pedagógusa Böhm Judit. Bőséges inspirációval, és ötletekkel tért haza.


Legközelebb februárban folytatjuk a foglalkozásokat, a tavaszi ágyások megtervezésével!
 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése