2015. április 23., csütörtök

Rendhagyó iskolakerti óra a Föld napja alkalmából


A Föld napja alkalmából az április 21-i, rendhagyó iskolakerti órájára meghívott vendégek érkeztek hozzánk: Székely Gyöngyvér, a Bio-gazdabolt tulajdonosa és kutyája, Baksi.

A különleges kerti foglalkozás témája az 5.a osztály év végi környezetismeret vizsgatételeihez kapcsolódott és abból jó párat átölelt. Azokat, melyek zöldségnövényekről szólnak, illetve azok kártevőiről, így téma volt a természetes növényvédelem is. Legélvezetesebb tétel „A kutya és macska” első fele volt J

Világfát ültettünk a Föld napja alkalmából
A kerti óra elején a gyerekek elültették az év fáját, egy kocsányos tölgyet, amit az 5.a osztály a későbbiekben sajátjaként nevelgetni fog. A tölgyek fajtáiról, ismertetőjegyeiről Márti néni beszélt a gyerekeknek. A Világfa ültetésével iskolánk is csatlakozott a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség kampányához. A Föld napja alkalmából tartott rendhagyó kerti foglalkozást Nemes Anita, a TomoriKert vezetője szervezte meg.


A rendhagyó kerti órán a 3.a és a 4.a osztályok is részt vettek, ők is a kerti foglalkozások kis munkásai minden hónapban.
A gyerekek birtokba vették a frissen készült kerti padokat és asztalokat, ahol ezentúl az iskolakerti foglalkozás során leülhetnek, dolgozhatnak vagy akár szabadban tanóra is tartható a jövőben. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése