2015. március 30., hétfő

Márciusi kikelet a TomoriKertben

Nagy munka folyt a kertben a márciusi foglalkozásokon. A fiúk imádnak ásni, tudtátok? A lányok pedig locsolni! Húsvétkor persze ezt a fiúkra hagyják! J Folyton dolgozni akartak a lurkók! Gyönyörűség!
A kerti szerszámokat beszereztük, köszönjük a felajánlást a szülőknek!

Szabad földbe kerültek a magok, melyeknek ideje volt márciusban: retek, borsó, hagyma, saláta, sárgarépa, petrezselyem, pasztinák. Gabonák és a fűszernövények is.
A gyümölcsbokrok levelet hoztak (málna, ribizli, köszméte) és lett szőlőnk is. A gyümölcsfák éledeznek - minden nap biztatjuk őket a rügyfakadásra.
A melegágy nem elég meleg sajnos. Újra kell gondolni. A próbálkozás, kísérletezés, hibázás is a kerthez tartozik. Saját munka, közvetlen élmény. Ez a kert egyik lényege, amit a gyerekek itt átélhetnek. Legközelebb jobb lesz, más megoldással. Együtt szerezzük az élményeket. Élvezik az iskolakertet a padban kevésbé jól teljesítő diákok is, mert hasznos tevékenységet végezhetnek, egyenjogú tagjaivá válhatnak a közösségnek. Szép rendezett a kertünk, körülbelül. negyvenféle növény lesz benne. Bújik a hagyma, retek. Áprilisban is vár a kert bennünket – meglepetéssel!Péntekenként 16 órakor várjuk a szülőket és gyerekeket közös kis munkálkodásra, locsolásra, a kikelet nézegetésére!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése