2014. december 14., vasárnap

Biointerjú

Ebben az interjúban Anitával, a hátsó udvaron található Biokert alapítójával beszélgettem arról miként, és milyen célból alakult meg a Biokert.


V: Kedves Anita, első kérdésem az lenne hozzád, hogy hogyan miként jöhetett szóba, a Biokert megalakulása?

A: Nagyon örülök, hogy lehetőségem van elmondani nektek, hogyan is alakult a zöldséges kertünk. Láttam a nagy komposztot még évekkel ezelőtt, itt az udvaron. Viki néninek javasoltam, hogy ne szállítassuk el, hanem ezt érdemben fel lehetne használni esetleg komposztálásra, itt a helyszínen. Ebből már egyértelműen adódott , hogy hova is rakjuk a komposztot, természetes egy zöldséges kertbe. Eközben eltelt egy pár év, mert én nem tudtam ezzel az üggyel foglalkozni. a lehetőség még továbbra is fent állt, Viki néni mondta, hogy a gyerekek itt vannak az iskolában, a terület is adott, és ha meg tudjuk szervezni, ki tudjuk alakítani a kertet, akkor minden további nélkül lehet majd foglalkozásokat tartani.

V: Hú, a válaszodból ítélve, nagyon kitartó személyiség vagy! Mesélj egy kicsit a zöldtrágya napotokról, mert ugye ez a rendezvény november 15-én volt megtartva. Hogyan zajlott ez a nap, mi volt ennek a célja?

A: Ez az ÖKO-Naphoz hasonlóan zajlott, annyi különbséggel, hogy itt a diákok is részt vehettek a munkában. Ástunk földet, trágyát, illetve a most ott növő mustárt, más néven zöldtrágyát beforgattuk. Ezért is lett a rendezvény neve: zöldtrágya nap! A célja az volt, hogy minél több diákot bevonjunk a zöldséges kert művelésébe, valamint hogy jobban megismerkedjenek ennek világával.

V: Kik tartották/tartják a foglalkozásokat, és mennyien vehetnek részt rajta?

A: a terület nagysága 150 négyzetméter, ezért sajnos nem mindenki tud a foglalkozásokon részt venni, amiket a szülők tartanak. Ettől is függ az, hogy mely osztályokat tudtuk bevonni. Jelenleg,
Januártól a 3., 4., és az 5. évfolyamos diákok tudnak majd részt venni a különböző rendezvényeinken.

V: Köszönöm az interjút, és további sikereket kívánok a kerthez!

A: Én is köszönöm! J

A riportot készítette Pfeiffer Viktória 8.o tanuló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése