2014. november 24., hétfő

Zöldtrágya nap
November 22-én megtartottuk a zöldtrágya napot az iskolaudvaron. Az Ökonaphoz hasonlóan zajlott ez a közösségi összejövetel is, tele jobbnál-jobb tevékenységgel.

Reggel 9 órakor 3 család várta azt, hogy mit is dolgozhatna a késő őszi időben. Izgultam, hogy mennyien leszünk, de 10 órára már 8 család serénykedett gyerekestül. Jól ment a munka a remek, már-már összeszokottnak mondható társaságban. Köszönet a résztvevő apukáknak, anyukáknak, tomoris és még nem tomoris lurkóknak. 
Viki néni férjének pedig nagyon hálásak vagyunk a főzésért!

A gyerekek egészen másként fedezhették fel az iskolaudvart, mint eddig: ugráltak az összegyűjtött falevelekben és utaztak az utánfutóban! Ez igazi élmény volt számukra, a szülőknek pedig jó érzés volt a boldog arcocskák látványa.

A délelőtti munkálkodást a közös ebéd követte (bográcsban főtt a pincepörkölt). Ezen a napon minden aktuális (még a fagyok előtti) munkát el tudtunk végezni (mustár és lótrágya beforgatása, bokrok tisztító metszése, komposztprizma rakása, csalán, borostyán, málnabokor, eperpalánta ültetése, dughagyma vetése). Szükség van a talaj-javításra, erre nagy hangsúlyt fektetünk és egyben az ökológiai gazdálkodás egyik fontos eleme, melyet bemutathatunk a diákoknak a januártól induló kerti órákon. A foglalkozásokon a 3-4-5.évfolyam öt osztálya vesz majd részt, havi 1-1 alkalommal a technika óra keretében.

Decemberben a támogató szülőkkel felkészülünk a foglalkozásokra, kidolgozzuk azok tematikáját. Januártól a gyerekek részvételével kezdődnek a kerti órák!

Jó együtt tevékenykedni a TomoriKertben!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése